poniedziałek, 25 marca 2019

Burgerożercy w akcji!


Dnia 19 marca w ramach przedmiotów zawodowych: technologia gastronomiczna z towaroznawstwem i procesy technologiczne odwiedziliśmy bistro „Krówka i Połówka”, razem z paniami: Edytą Majecką-Loranty oraz Danutą Moskalewicz. Na miejscu spotkaliśmy się z bardzo miłą obsługą i fantastyczną atmosferą! Każdy z nas zamówił coś dla siebie. Na naszych talerzach królował łagodny cheeseburger, średnio ostry Machu Picchu oraz Johny BBQ, a całe show tego dnia skradł „Maddog”, jeden z najbardziej ostrych burgerów w całej ofercie lokalu. Mimo początkowych problemów nasz kolega Michał poradził sobie z nim bezkonkurencyjnie z mała tylko pomocą chłodnego mleka! Wyjście było świetną okazją, żeby spróbować nowych smaków mięsa- wołowiny, która niezbyt często gości na codziennych stołach, a która jest jednym z najszlachetniejszych i najbardziej bogatych w składniki odżywcze mięs. Każdy z nas pewnie nie raz tam jeszcze wpadnie na pyszne burgery!


(tekst Edyta Majecka-Loranty i Marta Bęben)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz