Koper-Niki gotują

Strony

  • Magiczne receptury
  • Koper-Niki praktykują
  • W obiektywie
  • Koper-Niki w terenie
  • Wiem co jem

Koper-Niki praktykują

W szkole

Tłusty Czwartek 2017

Urodzinowa niespodzianka 2017

W kraju

Bałtowska przygoda 2017


W Europie

Staże zagraniczne

Portugalia 2017


Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Strona główna
Subskrybuj: Komentarze (Atom)

Szkolne sushi

Szkolne sushi

Torcik z płotkiem

Torcik z płotkiem

Krewetkowa sakiewka

Krewetkowa sakiewka

Krewetki w sałatce

Krewetki w sałatce

Spring Rolls

Spring Rolls

Sztuka na talerzu

Sztuka na talerzu

Babeczkowe szaleństwo

Babeczkowe szaleństwo

Frużeliną ozdobione

Frużeliną ozdobione

Panna Cotta

Panna Cotta

Miłosna zagadka

Miłosna zagadka

Słodkie faworki

Słodkie faworki

Jabłkowa róża

Jabłkowa róża

Talerz z jajem

Talerz z jajem

Dyniowa-kremowa

Dyniowa-kremowa

Brzoskwiniowe serce

Brzoskwiniowe serce

Tehniki krojenia warzyw

Tehniki krojenia warzyw

Egzotycznie podana tradycyjna jarzynowa

Egzotycznie podana tradycyjna jarzynowa

Archiwum

Weź to obczaj!

Weź to obczaj!
Kliknij w Kopernika!

Odwiedziny

Koper-Info

Kim jesteśmy? Grupą ambitnych ludzi, którzy pragną się rozwijać, poszerzać horyzonty myślowe i dzielić się swoją wiedzą z innymi. Pasjonujemy się nie tylko żywieniem, ale również innymi rzeczami, często skrajnie odmiennymi. Poznajcie nas bliżej.
Oto my, twórcy bloga:

Edyta Majecka-Loranty

Edyta Majecka-Loranty
Witajcie. Jestem nauczycielem języka polskiego, WOK-u oraz przedmiotów zawodowych. Kilka lat temu odkryłam swoje nowe zainteresowanie- zdrowe żywienie. Jest to moja pasja, która powoduje, że ciągle się dokształcam. Uwielbiam również gotować dla mojej rodzinki- sprawia mi to ogromną przyjemność. Kocham pracę z młodzieżą , dlatego też powstał ten blog.Prywatnie uwielbiam zwierzęta, których mam całe mnóstwo. Dokarmiam rownież te bezdomne. Wielu znalazłam domy.

Aleksandra Sarna

Aleksandra Sarna
Od najmłodszych lat lubiłam podpatrywać innych w kuchni. Nie mogłam się doczekać aż sama spróbuję tej magicznej sztuki kulinarnej. To zainteresowanie cały czas było we mnie i dlatego też wybrałam kierunek technik żywienia i usług gastronomicznym, który okazał się strzałem w ,, dziesiątkę''. Gotowanie różnych potraw, pieczenie ciast i podejmowanie nowych wyzwań kulinarnych stało się moim konikiem. W przyszłości chciałabym rozszerzać wiedzę w kierunku dietetyki. Poza tym interesuję się wizażem i fotografią, lubię aktywnie spędzać czas wolny.

Mateusz Zając

Mateusz Zając
Według rodziny i znajomych potrafię przyrządzić jedzenie jak nikt inny. Od małego uwielbiałem siedzeć całymi dniami z babcią w kuchni. Tak naprawdę to ona mnie wszystkiego nauczyła. Chodzę do II klasy technikum o profilu gastronomicznym. Wybrałem ten kierunek ze względu na pasję i przyszłość, którą wiążę z pracą w gastronomii. Chciałbym prowadzić własną restaurację, która specjalizowałaby się w kuchni włoskiej.

Marta Bęben

Marta Bęben
Pozytywnie zakręcona na punkcie zdrowego odżywiania I sportu. Uwielbiam piec, grać w tenisa I ćwiczyć na siłowni. Interesuję się dietetyką I wiążę z nią moją przyszłość. Z tego powodu zdecydowałam się na wybór klasy o profilu technik żywienia I usług gastronomicznych. W przyszłości chciałabym pomagać ludziom, ucząc ich jak prawidłowo się odżywiać I jak dbać o swoje zdrowie.

Gabriela Ilis

Gabriela Ilis
Studentka filologii angielskiej, absolwentka kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych; w wolnych chwilach pogłębiająca wiedzę w zakresie dietetyki oraz zdrowego odżywiania. Miłośniczka makaronów, zwierząt, kryminałów, astrologii oraz języków obcych. Moje pierwsze myśli po usłyszeniu słowa "kuchnia"? Gotowanie, pasja, sztuka, eksperymentowanie.

Wiktoria Wilczyńska

Wiktoria Wilczyńska
Szczurza mama mająca wiele różnych zainteresowań. Interesuję się m.in. gotowaniem i zwierzętami. Kierunek, jakim jest technik żywienia, wybrałam, bo mam dużo pomysłów ,jak zrobić coś pysznego z... niczego! Chciałam spróbować swoich sił w gastronomii, nabrać nowych umiejętności i doświadczeń, poznać nowych ludzi, a przy okazji dobrze zjeść :)

W 2017 roku współtworzyły bloga:

Aleksandra Pora

Aleksandra Pora
Chodzę do 2 klasy o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Wybrałam ten kierunek kształcenia, ponieważ bardzo lubię gotować oraz chcę pogłębiać swoją wiedzę na temat prawidłowego żywienia. Oprócz gotowania moją pasją są długie wycieczki rowerowe. W wolnych chwilach chętnie angażuję się w różne akcje charytatywne. Poświęcam swój czas, aby nieść pomoc innym, co sprawia mi wielką radość i dostarcza dużo uśmiechu na twarzy. :)

Klaudia Bugajska

Klaudia Bugajska

Jagoda Sarzyńska

Jagoda Sarzyńska
Motyw Znak wodny. Obsługiwane przez usługę Blogger.