
Wyjątkowi byli tez zaproszeni goście: dyrekcja-p.A.Kutera, M.Węglewicz, kierownik praktycznej nauki zawodu p.A.Świć , nauczyciele oraz rodzice.
Wszyscy mieliśmy okazję spróbować wigilijnych potraw: barszczu czerwonego z uszkami grzybowymi, pierogów z grzybami, łazanek, śledzi w pomidorach, sałatki ziemniaczanej, kompotu z suszu, klusków z makiem, racuchów, makowca japońskiego, gwiazdę drożdżową, pierników.
Degustacja połączona była z prezentacją multimedialną obrazującą pochodzenie wszystkich potraw. Wychowawczyni przekazała wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Zaś całą oprawą kelnerską i słowną zajęli się gospodarze spotkania- klasa 2 c.
(zdjęcia oraz tekst - Edyta Loranty)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz