Młodzi adepci sztuki kulinarnej
Jak co roku pierwsze klasy o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych przyuczają się o tej porze do trudnych umiejętności kulinarnych. Zanim jednak rozpoczną przygodę z gotowaniem, muszą zgłębić tajniki BHP i podstawową wiedzę na temat swojego przyszłego zawodu. Klasa 1 C pod fachowym okiem pani Bożeny Filipczak rozwija swoje umiejętności plastyczne, rzeźbiąc w owocach i warzywach. A ponieważ nie brakuje tu młodzieży uzdolnionej, powstają takie oto cuda:
Żeby dobrze zdać przyszły egzamin zawodowy, trzeba nauczyć się kroić warzywa w różne kształty. To dla żywieniowców już nie stanowi żadnego problemu. Po solidnych naukach wyszły takie efekty:
Oczywiście w kuchni należy być wszechstronnym, dlatego też pierwszaki już uczą się tworzyć piernikowe arcydzieła. Jednak najbardziej przypadło im do gustu dekorowanie smacznych chatek i zaprzęgów reniferów:
Jeśli tak dalej będą chłonąć wiedzę, to nasza szkoła może doczeka się przyszłych Master Szefów.
Z pozdrowieniami wychowawczyni
(tekst Edyta Majecka-Loranty)
youtube vrvideos - Vrvideos.cc
OdpowiedzUsuńyoutube vrvideos.com (Videos) provides a safe and legal way to watch, search, and share videos, free, real-time youtube to mp3 videos and high quality animated videos.