niedziela, 13 października 2019

Praktyki w Bursie „od kuchni” 

Od drugiego września czteroosobowa grupa uczniów z naszej szkoły, a dokładniej z III klasy, o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych, rozpoczęła trwające cztery tygodnie praktyki zawodowe w znajdującej się w sąsiedztwie Bursie Szkolnej. Praktyki miały na celu przygotowanie naszej czwórki do pracy w zawodzie oraz poszerzanie wiedzy. 

Mogliśmy przekonać się, jak w praktyce wygląda praca w kuchni i nauczyć się wielu przydatnych umiejętnosci poprzez pomaganie przy przygotowaniach do obiadów i kolacji. Dzięki rozmowie z Panią intendentką mieliśmy możliwość zapoznania się z tym, jak wygląda planowanie i rozliczanie produkcji oraz magazynowanie surowców i towarów w zakładzie gastronomicznym. A w czasie przerw od pracy mogliśmy liczyć na ciepły posiłek i miłe towarzystwo pań z kuchni, które ucząc nas ,wykazały się ogromną cierpliwością.

Zdobyta wiedza i nowe umiejętności w ciągu tych czterech tygodni na pewno przydadzą nam się na zajęciach w szkole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz