czwartek, 23 maja 2019

Ekonomik zachwycił podniebienia uczestników Otwartych Dni



Jak co roku w naszej szkole zostały zorganizowane Dni Otwarte dla uczniów gimnazjów oraz szkół podstawowych, podczas których każdy odwiedzający mógł bliżej zapoznać się z ofertą edukacyjną jak również z atmosferą panującą w naszej szkole. Specjalnie na tę okazję, przez naszych kolegów I koleżanki z profilu technik żywienia I usług gastronomicznych, zostały przygotowane przeróżne smakołyki. Wszyscy przybyli goście mieli okazję spróbować pysznych mini-chałek, pizzerinek czy też paluchów czosnkowych z sosem słodko-kwaśnym. Dużym zainteresowaniem cieszyły się banany flambirowane, które mało, że są przygotowywane w niesamowity sposób, to do tego niesamowicie smakują!


                    



Na Dniach Otwartych nie mogło zabraknąć naszego stoiska!


                        

Załoga bloga przygotowała dla odwiedzających przepyszne ciasteczka z jabłkami, ciastka cynamonowe z miodem, ale także cieszące się ogromnym powodzeniem, zupy! Zupa-krem brokułowa jak również cebulowa podawana z grzankami i serem miała wielu zwolenników. Spora grupa młodzieży po spróbowaniu naszych potraw chętnie zabierała ze sobą przepisy do wypróbowania w domu. Staraliśmy się jak najdokładniej odpowiadać na wszystkie pytania zainteresowanych uczniów. Przy okazji mamy nadzieję, że rozwiewaliśmy lęki i obawy przed szkołą średnią, które towarzyszyły niektórym z nich.


Więcej zdjęć znajdziecie w naszej galerii!



(tekst Marta Bęben, zdjęcia Gabriela Ilis)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz